Dagen!

Hej alla blogg läsare!!
Hoppas att ni har haft en bra dag och att solen har skinit lite på er, det har den inte gjort på mig eftersom att det ar varit molnigt och lite regnigt men det har varit ett perfekt väder för att rida i även om det inte var något direkt bad väder.
Men i dag har jag varit på min sista rid läger dag för i sommar :'( snyft*
det har varit en rolig dag men det är tråkigt att det är över nu med ridlägret...
I dag har vi hoppat och Betty har varit lite små sur i dag men inget farligt...
Det gick bra när vi hoppade men Betty rusade i väg lite i bland men jag lyckades att få henne att göra som jag ville.
Men när vi skulle hoppa i den andra omgången så började det att ös regna en liten stnd och vi var ju på rid banan utomhus så vi blev rätt så blöta.
Men rid banan ligger ju nära hästarnas hage och privat hästarna var ju ute och dom tyckte om att det regnade för dom galloperade runt som galningar i hagen och dom bockade och höll på.
Efter att vi hade ridit och så var det dags att äta och sen kollade vi på film och sen hade vi teori och efter det så hade vi ryckt tävling och poäng promenad och lite sånt. Evelina vann allt och fick en kex choklad sen red vi ut och "badade med hästarna" jag tyckte inte att det var så mycket bad eftersom att vi gick ner med hästarna i en sjö så att dom hade vatten upp till skenbenet och sen gick vi upp efter en minut. Jag och Evelina gick i först och Betty var tvungen att lägga en hög i vattnet så det fick dom andra "bada" i.
Sen red vi till stallet och fikade och fick reda på vem som vann. Sen släppte vi ut hästarna i hagen och städade stallet och åkte hem.
Jag har inga  bilder men om ni vill se hur hästarna på wiebo ser ut så kan ni trycka på länken:http://www.wiebo.se/Hastarna1.htm

Hola!

I dag har jag varit på rid läger igen, det år verkligen hur kul som helst på det rid lägret!! Synd bara att det är sista dagen i morgon:( men i morgon ska vi hoppa och bada med hästarna... jag får nog ta Betty i morgon med efter som att Brahe är halt. men betty är bra hon med...
Men i dag så började vi dagen med att ryckta hästarna och så hade vi en sorts teori innan vi sadlade dom. I dag surade inte Betty lika mycket som hon gjorde i går så hon har nog lärt sig att jag inte bryr mig om att hon surar utan bara fortsätter med det som jag håller på med.
men efter att vi hade sadlat dom var det dags att rida, vi jobbade med mark arbete i dag ( bommar på marken för dom som inte vet vad det är för något) det var kul men det var också väldigt varmt.
När vi var färdiga med det så fick vi gå in och sadla av och svampa av dom efter som att dom va svettiga. sen åt vi lunch och efter det så red vi ut denna gången så gick vi inte fel väg men vi tog en ann an som det inte var lika tätt med träden. sen när vi kom hem så sadlade vi av och svampade hästarna igen och släppte ut dem i hagen innan vi fikade och hade teori. Efter det så var det dags att putsa tränsen eftersom att dom var smutsiga.
Men i morgon så ska vi hoppa och bada med hästarna och ha ryckt tävling.
Det var allt för i dag för nu måst jag sova så att jag orkar den sista dagen också.
Det blir inga bilder i dag men det kommer nog bilder i morgon

RIDLÄGER IDAG!

Hello!
I dag har jag varit på ridläger! Det var hur kul som helst! Tack Mamma,Pappa och Clara för den fina presenten!!
Det började med att vi satte oss ute och drack saft och åt kakor, samtidigt som som Emy drog lotter om vem som skulle få välja häst... Jag Var näst först och tog såklart min favvo häst Brahe, han är så himla snäll, han skulle aldrig skada någon med vilje...
Efter vi hade valt varsin häst så gick vi in till dom och började ryckta och fixa i ordning hästarna innan vi skulle rida...
Men när vi började trava så upptäckte vi att Brahe var halt så att sen fick jag ta en annan häst som heter Betty, hon är också bra men hon kan vara lite tjurig och ska hålla på att testa om man hon kan skrämmas när man borstar henne, men mig skrämde hon inte utan hon fick bara en liten utskällning när hon höll på att sura och försöka skrämmas mer var det inte. Sen åt vi mat och efter det gick vi ner och badade innan vi hade teori. Sen var det dags att rida ut. det var kul men vi gick in på fel stig några gånger och stigarna var långa och smala och det var rätt jobbigt att behöva vända men det var ändå roligt...
Efter att vi hade kommit till stallet så var det dags att fika och sen släppa ut hästarna .
Sen städade vi stallgången och la havre i krubborna så att dom har lite att äta när dom kommer in i morgon.
Eftersom att jag inte fick ta med mig kameran så har jag inga bilder från lägret men jag har bilder från i går som kommer nu
Förberedning av poolen
här är poolen, fast den ser mycket mindre ut på bild
Nu måste jag gå och sova för det är en ny läger dag i morgon som säker kommer att bli ännu hårdare och roligare läger dag!
föresten så glömde jag att smörja mig i morse så jag är rätt röd på armarna!

Rekord!!

Hej just nu är jag rätt glad för att i dag har jag haft 9 unika besökare... det är inte så mycket men innan så var mitt rekord 5 st och det var den första dagen men sen har det bara varit 1 unik besökare på några dagar men nu har det varit 9 unika besökare och det betyder att bloggen går framåt även om det inte går så fort...
Men nu är det dags att skriva om hur det har varit i dag!
I dag har jag varit med benja, han kom i morse när vi höll på att förbereda för poolen och sen gick vi till honom och sen badade vi i Benjas pool, det är en riktig pool som man har uppe året runt... det var kul,
men sen gick vi hem till mig och åt lite och vilade och tittade på när pappa höll på att fixa med poolen.
men innan jag börjar skriva om något annat så vill jag bara säga tack till mina grannar Magnus och Pär...
För Magnus kom förbi och skulle se hur det gick med poolen och då tyckte han att det såg jobbigt ut när pappa grävde med en vanlig spade så han gick ner till sig och hämtade sin mini grävmaskin även om vi inte skulle gräva mer än 20-30 cm ner i marken.
Och Pär vill jag säga tack till eftersom att vi får köpa vatten av honom (eller om vi får det har ingen aning) för att fylla poolen eftersom att vi har egen brun och vi har inte så mycket vatten som det behövs till det och han har kommunalt.
jag har inga bilder nu men det kanske kommer i morgon om jag har tid för i morgon ska jag på RIDLÄGER!!!!
det ska bli skojigt! men för att orka det måste jag sova...
föresten så är det något fel på min header, vet inte vad det är men det ska jag nog fixa till snart.
glöm inte att KOMMENTERA MERA

God morgon!

Här kommer bilderna från midsommar som jag skrev om i går




Men nu skriver jag lite om vad som hände i går!
När jag hade skrivit klart förra inlägget i går så åkte jag och mamma å hämtade kamran, en hår klämma och fiolen
hos mormor och morfar .
Efter det tog jag lite kort på midsommar stången och sen åkte vi hem...
sen när vi kom hem fikade vi och jag satt vid datorn en liten stund, Sen kom mormor, morfar, Daniel, Åsa och Magnus. När dom hade kommit så grillade vi och åt mat...



Jag råkade salta lite på salladen... det var inte så gott men annars så var det gott.. särskilt majsen...
sen kom Maja när hon hade kommit så gick vi ner och badade.

här är lite bilder som jag har fotat under dagen


det är mitt glas med cider i, jag tyckte att det var lite snyggt med bubblorna.

Här är Ebba


här är Nala



Jag kommer nog blogga senare i dag!
ha det så bra så länge!
GLÖM INTE KOMMENTERA!!!




God morgon!

Glad midsommar i efterskott! eller vad man nu ska säga...
i går väckte mamma mig kl.8.00 för att vi skulle upp och hjälpa till på nääs med midsommar stången.
Jag, mamma och Clara hjälpte till att binda kransarna till midsommar stången. Sen åkte vi hem och gjorde i ordning oss för att åka till farmor och farfar för att äta middag.
Efter det åkte vi upp till mormor och morfar och satte på mig folkdräkten som mormor har fixat med jätte mycket...
sen gick vi ner till vänhem för det var samling där för spelmännen och dansarna. Eftersom att jag spelar fiol så fick jag gå med i ledet.
När vi hade kommit fram till stången så var det dags att resa den under tiden som vi spelade några låtar. Sen var det ringlekar och sen var det dags för spelning igen.
Efter ett tag gick vi upp till mormor och morfar och åt lite och vilade innan det var dags för fackel dansen kl.23.30
sen åkte vi hem.
hoppas att alla har haft en underbar midsommar afton.
Jag har tyvärr inga bilder nu eftersom att jag glömde kameran hos mormor  och morfar men mamma ska hämta den, bilder kommer senare i dag om jag har tid.
Nu ska jag gå ut och göra något men jag vet inte riktigt vad...

Här är saker som jag vill göra i dag:
1. Baka äpple paj
2. Sätta upp poolen
3. slappa
4. rida ( men jag kan inte göra det efter som att jag inte har någon häst att rida på)
5. Köpa en häst
Det där sista kommer jag inte få göra i dag men man kan ju alltid önska!

Förlåt!

Förlåt för den dåliga uppdateringen! men jag har varit upptagen med en massa annat.
I förra inlägget så skrev jag om att vi skulle få besök! Dom som kom var jätte trevliga och vi hade jätte kul på Liseberg! Här är två bilder från Liseberg!
det regnade och var sol på samma gång!
Men i söndags så var dom tvugna att åka hem :(
Men i måndags så var jag bara hemma och slappade innan Benja ,Ovve , O och Hugo kom ner skuttandes när jag och ett dagbarn städade upp leksakerna till sandlådan. Sen gick vi upp till dom och det slutade med vatten krig, med alla kläder på... men sen skulle vi äta och sen badade vi i Benjas pool
här är en bild från det!
Hugo gjorde bomben ;D
Sen sov benja över!
vi tältade.
Det har jag tyvärr inga bilder i från.
och i tisdags kom Lovis, Ovve , O och Hugo benja var ju redan här eftersom vi hade tältat.
Jag hade sminkat benja som en tjej och han hade fått låna lite kläder och Lovis kom med pipe toe skor (stavning?!) med tio cm klack och rossett sen gick vi ner och badade!
det var jul ända tills Hugo kom på att han hade med sig mört deg och alla hade mört degs/vatten krig men det var inte roligt och det slutade med att Hugo ''råkade'' hälla vatten på Ovves saker när han skulle hälla på mig^^ så då gick vi hem.
Sen sov Lovis och Benja över i Tältet .
Och i går så gick dom hem.
Och äntligen hade jag lite tid att blogga!

Dagen!

Hej! i dag har jag varit med Lovis. När hon hade kommit Så gick vi ut en liten stund, sen tvingade pappa ner oss till centrum och köpa glass eftersom att han tyckte att vi skulle vara ute när det var så här fint väder.  Så då gick vi ner till centrum och köpte glass och tuggummi. På vägen hem gick vi ner till en brygga där vi brukar bada och där satt vi och pratade en stund innan Lovis fick för sig att hon ville bada, så hon hoppade i med kläderna på efter en stunds tvekande...
här är en bild som vi tog under vattnet på henne.
Det var kallt i vattnet men hon var glad ändå.
sen när hon hade badat färdigt gick vi hem till mig så Lovis fick låna torra kläder under tiden som dom andra låg på tork. sen spelade vi playstation en stund.
Sen blev jag varm och ville gå ner och bada och då gjorde vi det men vattnet var rätt kallt.
här är en bild på mig när jag är under vattnet.
den bilden blev helknasig ;D
här är bilder från i dag :D
och när som helst får vi besök av pappas jobba kompis med familj från Stockholm som ska sova över här i två nätter. I morgon ska vi gå på Liseberg och jag ska rida för sista gången den här terminen men jag ska ju på ridläger i sommar så jag kommer ju så klart rida:D

Test om mig!

http://www.quizyourfriends.com/take-quiz.php?id=1006171451201447&a=1&
testa det!

Hola!

I dag har jag varit med Madde, hon kom typ vid halv tio sen var vi hos mig och pratade och spelade tv spel och fixade hennes presentation på kpw. Typ vid två tiden gick vi till Madde... där visade Madde hur man skulle sminka sig snyggt. Sen åt vi choklad muffins med machmallows (stavning??) i dom dom var jätte goda och Madde hade bakat dom själv, hon gör nog dom godaste choklad muffinsarna! Efter det gick vi ut och fotograferade med min kamera och jag lärde Madde hur man gjorde för att få så bra bilder som möjligt.
Här är en bild som hon har tagit Det är jag med blommor i förgrunden.
Sen tog Hon en bild på en rosa blomma också, här är den
Sen när vi hade varit ute och tagit bilder så kom mamma och hämtade mig.
När jag kom hem stekte jag pannkakor.
det var allt för i dag!

Tjaoo!

Dagen blev inte så misslyckad ändå!
För när mamma och dagbarnen hade kommit hem från en kollega(till mamma) så åt vi och sen gick vi ut och hade kalas för att det var en som hade fyllt år förra veckan. Efter att vi hade ätit glass och öppnat paket så gick vi ner till våran lekstuga eftersom att jag inte hade något bättre för mig, där lekte vi ett tag.. dom är rätt roliga när dom är små.
Sen kom morfar och hämtade mig och så åkte vi och spelade (jag spelar fiol och han spelar nyckelharpa).
och nu sitter jag här:D
här är några bilder som jag har tagit i dag

Dagens sötis!

Jag hade tänkt att det skulle vara dagens sötis på varje dag. För er som inte vet vad det är så är det bilder på söta djur... här kommer den första dagens sötis!
en här kotten tyckte jag var söt!

Bilder!

Jag har inget att göra så jag laddar upp några bilder!

Ebba och Nala skuttar omkring på gräsmattan (Nala skäller på bilden)
Nala
Utsikt från ett fönster på över vårningen!
och rosor
ni får inte kopiera dom har jag tagit kort på själv!

Kommentera!!

Försök att kommentera så mycket ni kan! PLEASE!

Good morning!

Hej! i dag vet jag inte vad jag ska hitta på så jag får väll se om jag hittar någon som vill umgås:) Jag skriver nog mer senare på dagen.

Ny Design!

Nu har jag fått en ny design av Hanna TACK SÅ MYCKET!
Det var sista inlägget för i dag.

Dagen!

Hej!
Hoppas att alla njuter av sommar lovet just nu och slipper tänka på läxor :D
I dag vaknade jag halv elva och åt frukost, sen sa mamma att hon kanske skulle åka och köpa en pool och om jag skulle följa med så var jag tvungen att städa, sen när jag nästan hade städat klart så ringde Madde och ville göra något så då skulle jag hem till henne när jag hade städat färdigt...
men sen kom mamma på att vi kunde ju åka in på glass caféet i stan när vi va på väg hem så då slutade det med att Madde fick följa med.
När vi var framme på ÖoB där vi skulle kolla på poolen så fanns den inte där så vi fick åka till ett annat ÖoB.
Och på det andra stället så fanns poolen och vi köpte den, men jag och Madde fick hjälpa till med att lägga poolen i vagnen så att vi kunde få med den (den var jätte tung).
men när vi skulle åka hem så hade det blivit en massa bil köer så då fick vi ta en annan väg hem för vi orkade inte stå i kö i en och en halv timma för att komma hem så då tog vi en annan väg så det blev inget glass cafée:(
men det tar vi en annan dag:)
hej då!

Hejsan!

Hej! Jag heter Johanna och det här är min första blogg så jag är ny på att blogga ;) hoppas att ni gillar bloggen om ni gör det så kan ni säga det till era vänner men nu i början kommer det nog att vara lite konstigt eftersom  jag inte har fått i gång allt ordentligt...
det va allt för denna gången!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0